Az alábbi telefonszámon jelentkezhet be: +36 70 601 1553 

Elfejlődés

Az elfejlődés nagyon sok párkapcsolatban okoz nehézséget.

Több éve, évtizede párkapcsolatban élőktől, ha az a mondat hagyja el a szájukat, hogy nálunk nincsenek problémák, akkor igen csak elcsodálkozom és elgondolkodom. 

A vitás helyzetek normális és szükséges velejárói egy párkapcsolatnak, ezek jelzik a kapcsolat fejlődését , a felek egymásra hangolódását, ami nem úszható meg konfliktusok, bonyodalmak nélkül. a nehéz helyzetek megoldása emelhet egy kapcsolatot magasabb szintre.

Találkoztam már olyan családdal, ahol a pár férfi tagjának a vasárnapi programját valamelyik közösségi oldal böngészése jelentette és ebből csak a  a "kész az ebéd", tudta kimozdítani, hogy azután a délutáni sziesztája után újra belefeledkezze valamelyik kütyübe. 

A családi életben való részvétel, a vasárnapi ebédre korlátozódott.

A feleségnek a gyermekek növekedésével, már nem elégítette ki az ebéd főzése és az otthon körüli teendők. A színes képeslapokat lecserélte, érdekes önismereti könyvekre, egyre több szakirodalmat a nőknek szóló és és változásra buzdító  folyóiratot, cikket olvasott. Egyre mélyebben bele ásta magát a témában, még egy önismereti tréningre is beiratkozott. Ezáltal kinyílt előtte a világ, új ingerek impulzusok érték és egyre kevésbé értette meg, és kezdte lenézni párját akinek továbbra is a hétvégi pihenése passzív tevékenységekre és ebéd utáni sziesztára korlátozódott.

Az elfejlődés hosszabb ideje működő párkapcsolatokban üti fel a a fejét.

Jellemző az hogy aki komolyabban elkezd valami eddigi életétől eltérő dologgal foglalkozni,a másik fél pedig ugyan úgy a fotelban ülve érzi jól, ahogy eddig tette évek, évtizedek alatt.... Bizony ebben a helyzetben szinte elkerülhetetlen az elfejlődés.

De természetesen vannak olyan párok is, akik az évtizedek alatt több eltérő dologgal is foglalkoztak, saját én idejükben, de ez nem okozott nekik problémát, sőt egyszer, egyszer érdekes kirándulásokat tettek a másik fél különleges világába.

És hogy mi a titok??

A találkozásaink során megtanuljuk, hogyan kommunikáljuk, tudassuk a párunkkal a új érdeklődési körünket, hobbinkat, szabadidős tevékenységünket, hogyan keltsük fel párunk érdeklődését, hogyan szerezzünk támogatást, vagy elfogadást. Hogyan ne tartsuk attól kevesebbnek a párunkat, ha ő  a rég szokásainak hódol és hogy ne gondoljuk magunkról hogy nálunk van a bölcsek köve.:) És ennek természetesen a fordítottját, hogyan tiszteljük párunkban a változást, hogyan legyünk figyelmes, érdeklődő hallgatóság , változásra nyitott, változtatásra képes társ.

Nem vagy egyedül! Merj Lépni!