Az alábbi telefonszámon jelentkezhet be: +36 70 601 1553

Megcsalás


A megcsalás szakaszai Candyce Russel szerint a következők szerint alakulnak:

1) érzelmi lépcső: szélsőséges hullámzás: harag-önvád, elutasítás-elfogadás

2) türelmi idő: okok keresése, külső segítségkérés, testi lelki eltávolodás

3) bizalomépítés

Minden pár más és más sebességgel, intenzitással és eredménnyel indul kifelé a megcsalásos helyzetből, de a fenti elmélet is alátámasztja, hogy a megcsalás feldolgozásához igenis időre van szükség.

Hiszen olyan mély sebek keletkeznek, olyan mély kérdések és eldönteni való helyzetek merülnek fel, amelyeknél időre van szükség az erőgyűjtéshez, a válaszok megtalálásához, a mindenki számára jó döntések meghozatalához.

Sokan vannak, akik úgy érzik, hogy velük van a baj, mert nagyon nehezen tudnak megküzdeni a történtekkel. Erre sokszor még a párjuk is rátesz, hogy "veled van a baj, miért nem tudod már feldolgozni, hiszen én már bocsánatot kértem."

Holott a legfontosabb tudnivaló, hogy a megcsalás feldolgozásához időre van szükség. Időre van szükség, ezért nincsen baj akkor, hogyha valaki nem tud időben megküzdeni a benne kialakuló fájdalommal, mert ez egy természetes dolog.

Az lenne a furcsa, hogy ha valaki egy nap után gond nélkül meg tudna küzdeni azzal, hogy őt megcsalták, szenvedés nélkül túl tudna a párja által okozottakon jutni.

A megbocsátáshoz szükség van arra, hogy a hűtlen fél őszintén bocsánatot kérjen. Időre van szüksége a megcsalt félnek, hogy elfogadja a bocsánat kérést, ez egy felelősségteljes döntés, hisz eldönti, hogy megbocsájt és többet nem neheztel és hánytorgatja fel a múltat a másik félnek. A hűtlen fél túl szeretne lenni minél gyorsabban ezen a szakaszon, hogy ne marja a lelkiismeret, de a megcsalt félnek időre van szüksége,

Türelemre, odaadásra, figyelemre, megbánásra és nagyon erős empátiára buzdítom a hűtlen feleket, mert igazán nehéz dolguk van a párjuknak.

A találkozásaink alkalmával , kibogozzuk mi az a hiány ami a megcsaláshoz vezetett. Megtanulunk bocsánatot kérni, megbocsájtani, jóvátételt megfogalmazni és azt elfogadni. Lezárni, továbblépni, újra építkezni, türelmesnek lenni, elfogadni, hogy az ember esendő. Nem felhánytorgatni, újra bízni, kilábalni, nem mártirkodni, szeretni. Megtanuljuk a megtépázott önértékelésünket helyre hozni, felépíteni. Megtanulunk az önmarcangolás bűvköréből kiszabadulni, az önvádat félredobni és ami a legfontosabb tanulni az elkövetett, bevallott hibáinkból!

Nem vagy egyedül! Merj lépni!

Ide írhatsz...