Az alábbi telefonszámon jelentkezhet be:+36 70 601 15 53   

Intimítás hiánya

...Az intimitás meghittséget, bensőségességet jelent. Azt a lelki állapotot, amikor le merem venni a maszkomat, amikor takaréklángra csavarom az önvédelmemet, és meg merem mutatni magam a másik előtt. Ez a lelki kitárulkozás állapota, ami csak akkor lehetséges, ha biztonságban érzem magam a másik ember mellett. Ha tudom, hogy nem él vissza a bizalmammal, ha tiszteli a gyenge és sérülékeny énemet is. Ez a fajta intimitásra való alkalmasságunk életünk első 3 évében alakul ki, amikor is az anyával való mély szimbiózis, vagy annak hiánya határozza meg egész életünkre az érzelmi kötődéseinket, másik személy felé kialakult bizalmunkat, a szeretet elfogadásának képességét.

Már ebből a pár mondatból is kitűnik, hogy ennek az intimitásnak a hiánya , milyen igen szerteágazó, intim :), bensőséges, lelki világunkat átszövő problémák sokaságát veti fel.

Az intimitás nem más, mint a mélységes bizalom, lecsupaszítjuk önmagunkat, pőrén állunk, lemeztelenített lélekkel, énünkkel a másik fél előtt.

Akkor tud létrejönni ez a harmónia két ember között,ha nem követeljük, hanem megajándékozzuk vele egymást. Bizalmat nem is lehet kierőszakolni a másikból, fölösleges és értelmetlen minden olyan próbálkozás, amely kényszerrel vagy rábeszéléssel akar bizalmat szerezni. Ahogyan egyre nyitottabbak és befogadóbbak leszünk, úgy ismerjük meg egymást egyre jobban. Minél több a közös élmény, tapasztalat, annál teljesebb lesz az egymás iránti bizalom, majd a kapcsolat eljut arra a pontra, hogy mindkét fél úgy érzi, hogy a másik az egyetlen olyan személy, akivel ilyen mély és bizalmas, intim kapcsolatot ápol.

Találkozásaink során, megtaláljuk közösen hol veszett ki az intimitás a kapcsolatunkból. Meghatározzuk mi okozhatta, /napi rutin? sok munka? elfejlődés?,megcsalás?, súlyos traumák?bizalomvesztés?,gyász? megváltozott testi, biológiai feltételek?/ Konkrét hatékony gyakorlatias módszerrel újból építjük közösen a bizalmat, az elillant intimitást. Ez csak akkor sikerülhet, ha mindkét fél teljes odaadással, őszinteséggel és elköteleződéssel vállalja ennek programnak minden nehézségét, feladatát, hogy azután közösen éljék meg a mély intim pillanatok mámorító, mindent felülíró örömét. 

Ha érdekel a téma: Jelentkezz az alábbi worshopra!

Legyen más ez a Karácsony! Párkapcsolati workshop nőknek az alábbi linken. 

https://www.parkapcsolat-be-mental.hu/kozelgo-esemenyek/